Lägre noteringar väntas på Stockholmsbörsen

Stockholm såg inför öppningen ut att börja onsdagens handel med något lägre noteringar.

I USA stängde börserna på tisdagskvällen med små indexförändringar, då investerarna riktade in sig mot detaljhandelssektorn som var under press. S&P 500 slutade 0,1 procent ned. Asienbörserna har på morgonen backat med fortsatt uppmärksamhet på oroligheterna i Hongkong och pusslandet kring ett eventuellt handelsavtal mellan USA och Kina.

Strax före klockan 8.30 hade de ledande Europaterminerna backat: terminerna för DAX och CAC40 var båda ned 0,3 procent. Samtidigt pekade förhandeln hos IG mot en öppning 0,2 procent lägre för Stockholmsbörsens OMXS30-index.

De nya bankgranskningar som SVT:s Uppdrag Granskning varslat om inleddes med en genomgång av Swedbank, och främst då bankens roll som mellanhand mellan ryska vapentillverkaren Kalashnikov och dess amerikanska motsvarighet. Enligt de sanktioner som gäller får inga pengar skickas mellan bolagen, något som Swedbank enligt tv-programmet ska ha medverkat till.

“Jag blir bestört och beklämd”, var Swedbank-vd:n Jens Henrikssons första kommentar till informationen, men Swedbank återkom senare med en kommentar där banken uppgav att den kände till informationen sedan tidigare.

Bryggeriet Kopparbergs ökade i det tredje kvartalet sin försäljning med 5 procent till 549 miljoner kronor, medan rörelseresultatet ökade 6 procent till 84,9 miljoner kronor. Enligt bolaget har en positiv försäljningsutveckling för Kopparbergs gin fortsatt under kvartalet.

Mode- och skoföretaget Venue Retail Group, VRG, har ansökt om rekonstruktion efter att under en tid arbetat med att lösa företagets finansiering. Beslutet baseras på likviditetsbrist. Bolaget äger bland annat märken som Rizzo, Handskmakaren och Don & Donna.

Nätsäkerhetsföretaget Clavisters rörelseresultat försämrades till -14,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-13,3). Vd John Vestberg skriver dock i rapporten att han bedömer att bolaget i allt större grad rör sig in i större affärsmöjligheter än tidigare i samtliga vertikaler och geografier.

S2 Medical, som säljer sårvårdsprodukter, har tecknat ett distributionsavtal för den tyska marknaden med Stapeline Medizintechnik. Avtalet innebär initiala beställningar på cirka 0,5 miljoner kronor, samt förpliktelser till ytterligare beställningar värda 7,2 miljoner kronor över tre år.

Image Systems har fått en order från Moelven Årjäng Såg värd 6,3 miljoner kronor. Leverans och driftsättning är planerad till sommaren 2020.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här