Lantmännen ökar resultatet

Lantmännen ökade omsättningen och resultatet före jämförelsestörande poster i det första tertialet.
Lantmännen ökar resultatet - Magnus Kagevik
Magnus Kagevik, VD och koncernchef på Lantmännen. Foto: Pressbild

”Den övergripande positiva trenden från förra året fortsatte under de första fyra månaderna av 2023, och framförallt division Energi och affärsområde Swecon levererade åter mycket starka resultat. Den svenska livsmedelsaffärens resultat minskade med drygt 30 procent, och verksamheten står inför fortsatta utmaningar”, uppger organisationen i sin rapport.

Omsättningen ökade till 22 136 miljoner kronor (17 809). Organisk tillväxt var 16,5 procent.

Rörelseresultatet var 911 miljoner kronor (72), och rensat för jämförelsestörande poster 911 miljoner (611).

Nettoresultatet förbättrades till 702 miljoner kronor (33). Rensat för jämförelsestörande poster var resultatet 702 miljoner (587).

Resultatet i division Livsmedel ökade jämfört med föregående års mycket svaga resultat i första tertialet. Ökningen var helt driven av den internationella verksamheten. Resultatet från divisionens svenska affärer har däremot minskat med drygt 30 procent, och den svenska verksamheten har fortsatta utmaningar, uppger Lantmännen. Det är främst höga marknadspriser på råvaror vilket delvis är drivet av den svaga svenska kronan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.