Ledningen för Volta Trucks jagar köpare

Ledningen för den konkursade ellastbilstillverkaren Volta Trucks söker en köpare som kan hjälpa företaget att slutföra uppstarten av massproduktionen.
Ledningen för Volta Trucks jagar köpare - Volta
Foto: Volta Trucks

Det uppger en källa med insyn i bolaget till Reuters.

Sverigebaserade Volta Trucks, som också har verksamhet i Storbritannien och planerade sin produktion i Österrike, begärde sig själva i konkurs i början av veckan. Skälet var osäkerhet kring batteriförsörjningen efter att leverantören Proterra gått i konkurs i augusti. Detta gjorde det svårt för Volta att säkra tillräcklig finansiering.

”Vi var 30 dagar från produktion”, säger källan till Reuters. Samma person säger att bolaget har tagit order på mer än 5 000 fordon och att kunderna fortfarande vill ta emot sina fordon.

Enligt källan har ledningen fått förfrågningar från mellan 10 och 20 strategiska eller finansiella investerare om att köpa bolaget. Det råder brådska för bolaget att hitta en räddare medan man är i administration. Lyckas bolaget inte med detta kommer administratörerna att börja sälja av tillgångar för att reducera långivarnas förluster.

Investeringsbolaget Byggmästare AJA äger 10% av Volta, en post som per slutet av juni utgjorde cirka 16,5% av substansvärdet. Värdet på aktierna beräknas nu vara noll, uppgav Byggmästare AJA tidigare i veckan.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets