Lundin Petroleum sänker produktionsprognos

Oljebolaget Lundin Petroleums Brynhildprojekt framskrider i en långsammare takt än förväntat. Bolaget reviderar produktionsprognosen för 2014. Det framgår av ett pressmeddelande.

Brynhildprojektet framskrider långsammare på grund av igångsättningsfaktorer relaterade till det FPSO-fartyg som drivs av Shell på Pierce-fältet i den brittiska sektorn. Upstream-delen av Brynhildprojektet, som drivs av Lundin Petroleum, framskrider tillfredsställande men produktionsstarten förväntas nu ske sent under det tredje kvartalet 2014. Tidigare har Lundin Petroleum räknat med produktionstart i juni.

Till följd av den reviderade produktionsstarten för Brynhild förväntas Lundin Petroleums nettoproduktion för 2014 nu ligga i intervallet 25.000-30.000 fat oljeekvivalenter per dag (boepd). Den förra prognosen var 30.000-35.000 fat per dag.

Ashley Heppenstall, koncernchef och VD för Lundin Petroleum, kommenterar: ”Vi är besvikna och frustrerade över att FPSO:n Haewene Brim fortfarande inte är redo att ta emot Brynhilds produktion. Trots detta är vi övertygade om produktiviteten i Brynhildsreservoaren och projektförseningarna har inte haft någon inverkan på Brynhilds reserver.

Den försenade produktionsstarten påverkar givetvis vår produktionsprognos för 2014 men vi har fortfarande kvar vår produktionsprognos för 2015 om cirka 50.000 fat oljeekvivalenter per dag (boepd).”

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco