Lyckegård gör strategisk översyn av affärsområde – säger upp vd

Jordbruksteknikbolaget Lyckegård genomför en strategisk översyn av affärsområdet Soil & Seed och har beslutat för att renodla verksamheten mot bevattning och grönyteskötsel.
Lyckegård gör strategisk översyn av affärsområde – säger upp vd - Lyckegård Group_Bild 1

Vidare sägs vd Christian Bjärntoft upp.

Lyckegård kommer att satsa på området för Water & Outdoor, ett affärsområde som idag svarar för cirka 75 procent av omsättningen och som uppvisar god lönsamhet. Samtidigt inleds en strategisk översyn av det andra affärsområdet Soil & Seed. Det är inte uteslutet att området säljs eller delas ut till aktieägarna.

Vidare sker det en förändring i ledningen. Christian Bjärntoft, Lyckegårds vd får lämna och finansdirektören, CFO, Daniel Nilsson blir tillsvidare tillförordnad vd.

I och med renodlingen förväntas koncernen skifta fokus från lantbruksredskap till bevattningsutrustning. Det krävs då också en ny ledningsstruktur i bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets