Magdalena Andersson bekräftar: Utreder solvensstödsnämnd

Finansminister Magdalena Andersson bekräftar Affärsvärldens uppgifter om att finansdepartementet utreder en så kallad solvensstödsnämnd som går ut på att krisande bolag kan emitterar aktier som staten köper.
Magdalena Andersson bekräftar: Utreder solvensstödsnämnd - magdalena-andersson-900
Magdalena Andersson. Foto: Jessica Gow/TT

Enligt uppgifter till Affärsvärlden har Finansdepartementet den senaste tiden haft samtal med personer som var med om att utforma Bankstödsnämnden som på 90-talet inrättades för att rädda krisande banker.

Anledningen ska vara att finansdepartementet nu utreder möjligheten att skapa en solvensstödnämnd med just Bankstödsnämnden som förebild.

Tanken med en sådan skulle vara att företag som riskerar bli insolventa ges möjlighet att emittera aktier till staten för att få in kapital och att staten därmed blir delägare,

Nu bekräftar Magdalena Andersson att en solvensstödsnämnd finns med i regeringens giv.

”Vi tittar på en lång rad olika förslag. Det här är ett av förslagen som varit uppe i debatterna, det är klart att vi tittar på det också”, säger hon till DI efter förmiddagens presskonferens.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.