Mellby Gård backar: Säljer inte Academedia till Akelius

Efter kursraset i Academedia backar nu Mellby Gård om försäljningen till Akelius foundation och kvarstår som största ägare i utbildningsföretaget.
Mellby Gård backar: Säljer inte Academedia till Akelius - RUNE ANDERSSON
Rune Andersson, styrelseorförande i Mellby Gård. Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX

Så sent som i tisdags meddelade Mellby Gård att Akelius Foundation skulle köpa deras innehav i Academedia och Roger Akelius skulle därmed bli största ägare i utbildningsföretaget.

Aktien rasade på beskedet att Akelius inte ville se framtida utdelningar. Ett besked som kritiserades av Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson.

”Om Roger Akelius vill ändra Academedias affärsidé till att bli icke-vinstdrivande så vore det en stöld från övriga ägare. Mellby Gård har ett tungt ansvar i så fall”, skrev Benson.

Nu meddelar Mellby Gård att affären är avblåst.

”Mellby Gård och Akelius Foundation är överens om att inte fullfölja det avtal enligt vilket Akelius Foundation skulle förvärva Mellby Gårds hela innehav i AcadeMedia”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen offentliggjordes av Mellby Gård den 13 februari och annulleras i dag, den 18 februari.

”Initiativet till detta togs av Mellby Gård som bad Akelius Foundation om tillåtelse att backa från avtalet, vilket Akelius Foundation då tillät. Aktierna i AcadeMedia kvarstår därmed i Mellby Gårds ägande.”

I onsdags sa Johan Andersson, VD för Mellby Gård, till Afv att ”Vi hade inte sålt vår post om vi inte känt oss trygga med den nya huvudägaren.”

I dag skriver han att ”ambitionen är att samarbeta på andra sätt” och att de ser ”flera möjligheter framåt”.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets