Michael Green blir ny VD för Handelsbanken

Handelsbankens styrelse har utsett Michael Green till ny VD.
Michael Green blir ny VD för Handelsbanken - Michael Green, ny VD för Handelsbanken
Michael Green. Foto: Handelsbanken

Han tillträder sin nya befattning den 1 januari 2024 och efterträder då nuvarande vd Carina Åkerström, enligt ett pressmeddelande.

”Styrelsen har haft en mycket grundlig och omfattande process. Vi har också anlitat extern kompetens, för att utvärdera de olika kandidaterna – både externa och interna – men i slutändan var Michael det helt självklara valet. Mycket kompetent, har en lång och bred erfarenhet från snart 30 år i banken – på kontor, på investmentbanken och internationellt. Michael är en uppskattad chef som verkligen kan hela banken” säger Pär Boman, styrelsens ordförande.

Michael Green är en väntad internrekrytering. Han har arbetat inom Handelsbanken sedan 1994. Han har varit bland annat chef för Capital Markets, den amerikanska verksamheten och för västra Sverige. Närmast kommer han från rollen som Sverigechef.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Medivir