Minskad produktion inom näringslivet

Produktionen i det svenska näringslivet minskade 0,9% i februari jämfört med månaden före, säsongsrensat. Det visar siffror från SCB.
Industri, arbetskläder
Arbetskläder hänger på hängare Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT

Jämfört med februari 2021 ökade produktionen med 3,5% i kalenderkorrigerade tal.

Produktionen inom industrisektorn ökade med 2,3% i februari 2022 jämfört med motsvarande period i fjol, i kalenderkorrigerade tal.

Kemi- och läkemedelsindustrin var den industribransch som hade det största positiva bidraget till näringslivets utveckling. Branschen ökade med 15,2% i fasta priser. Den industribransch som hade det största negativa bidraget var motorfordonsindustrin. Branschen minskade med 13,5% i fasta priser.

Produktionen inom tjänstesektorn ökade med 6,1% i februari 2022 jämfört med motsvarande period i fjol, i kalenderkorrigerade tal.

Administration och stödtjänster var den tjänstebransch som hade det största bidraget till näringslivets utveckling. Branschen ökade med 13,7% i fasta priser. Den tjänstebransch som stod för det största negativa bidraget var motorfordonshandeln. Branschen minskade med 4,6% i fasta priser.

Produktionen inom byggsektorn minskade med 11,4% i februari 2022 jämfört med motsvarande period i fjol, i kalenderkorrigerade tal.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco