Mycronic fördubblar rörelseresultatet

Mönsterritarbolaget Mycronic redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten nästan fördubblades under perioden.
Mycronics VD Anders Lindqvist.
Mycronics VD Anders Lindqvist. Foto: Mycronic

Omsättningen steg 23,1 procent till 1 214 miljoner kronor (986). Rörelseresultatet blev 203 miljoner kronor (106), med en rörelsemarginal på 16,7 procent (10,8).

Resultatet före skatt var 201 miljoner kronor (105). Resultatet efter skatt blev 151 miljoner kronor (80), en ökning med 88,8 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,56 kronor (0,82), vilket innebär en ökning med 90,2 procent mot föregående år.

Orderingången landade på 1 609 miljoner kronor (1 242), en ökning med 29,5 procent mot föregående år.

”Det är styrelsens och min reviderade bedömning att nettoomsättningen för 2022 fortsatt kommer att vara i nivån 5 miljarder kronor, men baserat på rådande valutakurser, där en svagare krona har kompenserat för en avmattning av efterfrågan i Kina”, säger VD Anders Lindqvist i en kommentar.

”Styrelsens reviderade bedömning är att nettoomsättningen för 2022 kommer att vara i nivån 5 miljarder kronor baserat på rådande valutakurser”, skriver han.

Till följd av produktmixen i offentliggjorda order inom Pattern Generators med leverans 2022, förväntas koncernens rörelsemarginal oförändrat vara strax över det tidigare långsiktiga finansiella målet på >15 procent”.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder