Nedåt på Wall Street

Efter att ha handlats strax över nollstrecket under hela måndagen backade New York-börserna ned de sista minuterna och stängde i negativt territorium. Dollarn var också svag under dagen och rekylerade ned mot ledande valutor.

Dow Jones Industrial Average stängde ned 0,1 procent vid 18.116. På den bredare marknaden tappade S&P 500 0,2 procent till 2.104 medan Nasdaq Composite sjönk med 0,3 procent till 5.011.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 2 punkter till 1,91 procent samtidigt som trettioårsräntan steg 1 punkt till 2,51 procent.

Hälso- och läkemedelssektorerna var i fokus i nyhetsflödet. Bioteknikbolaget Immunogen handlades högre på nyheten om ett forskningssamarbete med japanska Takeda kring cancer. Aktien var upp med 18 procent.

Gilead Sciences var ned med 2,0 procent efter att läkemedelsbolaget rapporterat till vårdgivare om hjärtrelaterade biverkningar när dess hepatit C-mediciner Harvoni och Sovaldi togs tillsammans med hjärtbehandlingen Amiodarone.

Sjukhusoperatören Tenet Healthcare ska skapa ett samriskbolag med branschkollegan United Surgical Partners International, ett samriskbolag som ska omfatta 2,6 miljarder dollar inklusive skulder. Tenet Healthcare handlades 4,9 procent högre.

Pfizer sattes på Jefferies lista med ”Franchise Picks” och ökade 2,3 procent. Biogen nedgraderades till behåll av Stifel och tappade 2,6 procent.

Världshälsoorganisationen WHO uppgav under dagen att bolagets bekämpningsmedel Roundup har potential att ge människor cancer. Monsanto bestred snabbt uppgifterna men aktien backade 2,0 procent.

På makrosidan inkom statistik över försäljningen av befintliga hus. Utfallet blev 4,88 miljoner i årstakt under februari, vilket var lägre än den väntade nivån på 4,90 miljoner, men en ökning med 1,2 procent.

Flera Fed-ledamöter har också talat under dagen. Loretta Mester sade att hon vill se Fed förfina sitt språkbruk för att ge en bättre guidning till allmänhetens förväntningar på dess räntepolicy.

James Bullard uppgav i en CNBC-intervju att det finns en obalans i de globala marknadernas syn på den amerikanska centralbankens framtida penningpolitik, och att denna kan vara utlösande för ökad volatilitet.

Stanley Fisher sade å sin sida att det är sannolikt att Federal Reserve har höjt styrräntan innan utgången av 2015.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.