Next Games rusar på Stranger Things-spel

Strömningstjänsten Netflix kommer släppa ett Pokemon Go-liknande spel baserat på seriesuccén Stranger Things. Spelet kommer likt Nintendo-succén ta användning av så kallad AR, förstärkt verklighet, för att med hjälp av Google Maps framställa "undervärldar" som i tv-serien. Utvecklaren bakom är finska Next Games.

Netflix besked om ett avancemang inom gaming med Stranger Things-tema gjordes på Electronic Entertainment Expo (E3), rapporterar branschnyhetssajten Tech Radar.

”Vi har en ny Stranger Things-plattform på gång under 2020”, sade Chris Lee, Netflix chef över interaktiva gamingsatsningar.

Få detaljer om spelet är ännu kända, men det har klargjorts att det kommer handla om ett strategirollspel där kontakten med underjorden kommer gå att uppleva via mobilspelet, som är kopplat mot Googles kartfunktioner. Portalerna till de virtuella underjordiska platserna måste alltså sökas upp i verkligheten.

Finska Next Games, som anlitats för utvecklingen av spelet, rusade 40 procent på nyheten.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.