Nordic Capital intresserade av Temenos

Riskkapitalbolaget Nordic Capital är en av de sista återstående aktörerna att potentiellt köpa upp schweiziska Temenos, som erbjuder mjukvara för banker och finansiella institut.
Kristoffer Melinder, VD Nordic Capital
Kristoffer Melinder, VD Nordic Capital Foto : Rickard Kilström 2020-10-20

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Temenos har tidigare även lockat uppköpsintresse från EQT, Thoma Bravo och Permira men dessa ska inte längre vara involverade i processen. Andra aktörer som Blackstone uppges fortfarande utvärdera ett bud på Temenos.

När det kommer till Nordic Capital kan man behöva söka medfinansiärer till affären givet Temenos marknadsvärde på sex miljarder schweizerfranc, motsvarande 72 miljarder kronor, säger källorna. De tillägger att en potentiell affär kan vara på plats redan denna månad.

Temenos har sedan förra året försökt hitta en ny ägare men utan framgång, dels på grund av meningsskiljaktigheter kring priset men också mellan ledning och aktieägare. Bolaget har en aktivistfond på ägarlistan vilket innebär att det är under press.

Nordic Capital har avböjt att kommentera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets