Norska mjukvarubolaget Mercell till börsen

Norska mjukvarubolaget Mercell ska göra en riktad emission på upp till 850 miljoner norska kronor och därefter börsnoteras på Merkur Market. Det framgår av ett pressmeddelande.
Oslobörsen
Under emissionen säljer bolaget nya aktier för 450 miljoner norska kronor och befintliga aktier för 400 miljoner norska kronor.

Priset per aktie är satt på 6,75 norska kronor och värderar företaget före emissionen till 1,51 miljarder norska kronor.

I emissionen ingår fyra ankarinvesterare, däribland Swedbank Robur Fonder och Tin Fonder som tecknat att köpa aktier för 100 respektive 60 miljoner norska kronor. Tin Fonder leds av de framgångsrika förvaltarna Carl Armfelt och Eric Sprinchorn med tidigare bakgrund på Swedbank Robur Ny Teknik.

Första handelsdagen på Merkur Market väntas bli kort efter att emissionen är slutförd. Det väntas ske under veckan som startar den 6 juli.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets