Oljepriset rusar efter överraskande Opec-besked

Oljepriset rusar efter att Saudiarabien och andra Opec-producenter överraskande aviserat planer på att minska oljeproduktionen med 1,16 miljoner fat per dag.
oljerigg mot röd sol

Förväntningarna låg på att produktionen skulle lämnas oförändrad.

Det saudiska energiministeriet kallade beslutet för en försiktighetsåtgärd som syftar till att stödja stabiliteten på oljemarknaden.

På oljemarknaden har WTI-priset stigit hela 8%, medan brentoljan är upp drygt 4% till nästan 84 dollar fatet. På CMC Markets tror man att åtgärden kan trycka upp oljepriset till 100 dollar fatet.

”Opec+:s plan för ytterligare produktionsminskningar kan driva oljepriset mot 100 dollar igen, med tanke på Kinas återöppnande och Rysslands produktionsminskningar som en vedergällning mot de västerländska sanktionerna”, sade CMC Markets analytiker Tina Teng till CNBC.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets