Omvänd vinstvarning från Essity-bolag

Det kinesiska mjukpappers- och hygienbolaget Vinda, som noterat i Hongkong och som Essity äger till 52 procent, har gått ut med en omvänd vinstvarning.

Vinda skriver att rörelseresultatet för 2019 enligt preliminära siffror ökade med 50 procent i förhållande till 2018. Nettoresultatet väntas ha ökat med mer än 70 procent.

“Den positiva resultatutvecklingen för 2019 beror i huvudsak på gynnsamma råmaterialpriser i kombination med fortsatt intäktstillväxt och förbättrad produktmix”, skriver Vinda.

Vindas rörelseresultat uppgick till cirka 1 miljard Hongkongdollar 2018, motsvarande cirka 1,2 miljarder kronor.

Essity, dåvarande SCA, köpte en majoritetsandel i Vinda i slutet av 2013 och äger nu 51 procent av bolaget. Ytterligare knappt 10 procent ligger i Nordinvest, ett bolag i Industrivärdenkoncernen.

Under de första nio månaderna 2019 svarade Vindas nettoomsättning för cirka 15 procent av Essitys nettoomsättning.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.