Omvänd vinstvarning från Volvo – högsta resultatet någonsin

Under tisdagskvällen meddelade lastbilstillverkaren AB Volvo ett preliminärt rörelseresultat för Q1 2023, som är det bästa kvartalsresultatet någonsin.
Omvänd vinstvarning från Volvo – högsta resultatet någonsin - volvo
Foto: AB Volvo

Volvos rapporterade rörelseresultat för det första kvartalet 2023 uppgår till 17,1 miljarder kronor – att jämföra med 8,6 miljarder kronor samma period 2022. Rörelseresultatet inkluderar kostnader på 1,3 miljarder relaterade till en tidigare annonserad omstrukturering inom buss-segmentet.

Den preliminära nettoomsättningen landar på 131,4 miljarder kronor, att jämföra med fjolårets 105,3 miljarder. Det justerade rörelseresultatet uppgår till 18,4 miljarder kronor (12,7).

Det motsvarar en justerad rörelsemarginal på 14% (12).

”Inte minst trendbrottet i marginalutvecklingen känns som information som marknaden har bruk för att veta. Vi kände att det var information som vi ville vara transparenta med”, säger Claes Eliasson, presschef på Volvokoncernen till Dagens industri.

Samtliga resultat är preliminära. Den fullständiga kvartalsrapporten publiceras den 20 april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.