Ordentlig riktkurshöjning för Fabege

UBS aktieanalytiker höjer riktkursen för fastighetsbolaget Fabege till 130 kronor, från tidigare 95 kronor. Neutral aktierekommendation upprepas samtidigt, enligt ett marknadsbrev.

Riktkurshöjningen motiverar UBS med att substansvärdestillväxten tagit ytterligare fart, där en stark transaktionsmarknad i Stockholm förstärkts av Fabeges höga belåningsgrad på 57 procent.

Samtidigt innebär just belåningsgraden och den höga tillgångsandelen uppbunden i fastighetsutvecklingsprojekt risker, noterar banken.

Med aktien upp över 50 procent de senaste 12 månaderna frågar sig banken: Varför inte säljrekommendera?

Svaret är enligt UBS tudelat. Dels tror man att Fabeges framåtblickande avkastning på eget kapital ska kunna bli 13 procent årligen de närmsta tre åren, vilket är bland den högsta förräntningen bland de europeiska fastighetsbolag UBS följer. Och dels gör Fabeges höga så väl operationella som finansiella hävstång att aktien kan liknas vid en köpoption på Stockholms kommersiella fastighetsmarknad.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.