Orexo och Sobi fördjupar samarbete

Läkemedelsbolaget Orexo och Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, fördjupar samarbetet gällande Amorphox efter att ha genomfört en explorativ förstudie som uppges ha varit framgångsrik.
Orexo och Sobi fördjupar samarbete - sobi orexo
Foto: Orexo

Fortsättningen av samarbetet innebär en fördjupad utvärdering för att se om teknologin kan tillföra unika egenskaper till en av Sobis biomolekyler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Orexo har testat enzymer, peptider och proteiner med Amorphox och sett bibehållen aktivitet och signifikant förbättrad stabilitet jämfört med andra formuleringar i ett brett spektrum av lagringstemperaturer”, skriver bolaget.

Orexo uppger att Sobi blir det andra företaget som gått med på att fortsätta utveckla projektet efter den inledande explorativa förstudien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets