Pandora höjer de finansiella målen

Danska smyckesbolaget Pandora aviserar nya finansiella mål inför sin kapitalmarknadsdag på torsdagen.
Pandora höjer de finansiella målen - Pandora
Foto: Pandora

De nya målen är organisk tillväxt på 7-9 procent per år under 2023-2026, med en jämförbar försäljningstillväxt på 4-6 procent och en expansion av beståndet med cirka 3 procent.

Intäkterna väntas därmed uppgå till 34-36 miljarder danska kronor år 2026, jämfört med cirka 27 miljarder danska kronor 2023.

Rörelseresultatet spås bli på 8,8-9,7 miljarder danska kronor år 2026, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 26-27 procent och kan jämföras med ”cirka 25 procent” i år.

Vidare bedömer Pandora att man kommer generera ett fritt kassaflöde på 16-17 miljarder danska kronor under 2024-2026. Bolaget mål är att återföra 14-17 miljarder danska kronor till aktieägarna under denna period.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets