Pandora satsar på syntetiska diamanter

Danska smyckesjätten Pandora lanserar syntetiska diamanter under satsningen Pandora Brilliance, enligt ett pressmeddelande. Lanseringen beskrivs markera en ny milstolpe då Pandora inte längre kommer att använda diamanter som utvunnits från gruvor.
Pandora
Foto: Pandora
De syntetiska diamanterna är framställda i bolagets egna laboratorier och görs initialt tillgängliga på den brittiska marknaden från den 6 maj. Diamanterna har ett startpris på 250 pund, motsvarande cirka 2 900 kronor.

Pandoras avsikt är att lansera de syntetiska diamanterna på flera viktiga marknader under 2022.

Syntetiska diamanter har vissa fördelar mot vanliga diamanter. Bland annat behöver inte köparen oroa sig över att ha kommit åt så kallade ”bloddiamanter”, som är utvunna i krigsområden och används som finansiering vid väpnade konflikter. Dessutom är syntetiska diamanter billigare än riktiga vilket gör dem överkomliga för en större grupp av köpare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.