Pharmivas användarstudie är fullrekryterad

Medicinteknikbolaget Pharmiva har rekryterat 75 patienter till bolagets användarstudie av Vernivia. Resultatet från studien väntas under det tredje kvartalet, enligt ett pressmeddelande.
Pharmivas användarstudie är fullrekryterad - Christina-Ostberg-Lloyd
Foto: Niklas Thornblad / Pharmiva
”Den snabba rekryteringstakten i användarstudien är ett tydligt kvitto på det stora intresset för en mer ändamålsenlig behandling av bakteriell vaginos, en underlivsinfektion som drabbar en av tre kvinnor i åldern 14–49 år. Vi ser nu fram emot resultaten, som kommer att ge oss värdefull information om kvinnors upplevelse av behandlingen inför lanseringen vilken i ett första skede kommer ske genom Apoteket AB:s välutvecklade e-handelsplattform,” säger Christina Östberg Lloyd, vd, Pharmiva, i en kommentar. Användarstudien av Vernivia utförs vid sju kliniker i Sverige.

Samtidigt påverkas företagets patientrekrytering till den kliniska studie, som samtidigt utförs i Skottland (PIVA01), fortsatt av covid-19-pandemin.

”Detta kan komma att försena resultaten, men påverkar inte tidplanen för lanseringen som initialt kommer ske via Apoteket AB:s e-handelsplattform”, skriver företaget

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets