Putin: Rysslands ekonomi väntas växa betydligt i Q2

Den ryska ekonomin har fått positivt momentum och väntas uppvisa en betydande tillväxt under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Det uppgav president Vladimir Putin under ett tal, rapporterar Tass.
Putin: Rysslands ekonomi väntas växa betydligt i Q2 - Analysis Ukraine Tensions Putin Speech
Foto: Alexei Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP/TT

Putin sade att ekonomin bottnade i juni med ett tapp på 4,7 procent. Det till följd av bland sanktionerna mot landet för invasionen av Ukraina. Men sedan juli har man skiftat över till tillväxt och väntas alltså få upp ångan ytterligare under andra kvartalet, enligt presidenten.

Vid talet närvarade också Rysslands rikaste affärsmän för första gången sedan starten på invasionen. Putin upprepade tidigare ståndpunkter om att invasionen initierades för att Ryssland inte gavs något val.

Han sade också att han vill se samma grupp göra investeringar i ny teknik, fabriker och företag för att hjälpa Ryssland övervinna vad han anser vara västs försök att förstöra landets ekonomi.

Närvarande vid talet var miljardärer som Oleg Deripaska, Vladimir Potanin och Aleksej Mordashov.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.