Ratos förvärvar 63% av byggbolaget Vestia Construction

Investmentbolaget Ratos förvärvar 63% av byggbolaget Vestia Construction Group, enligt ett pressmeddelande. Köpeskillingen är hemlig.
Jonas Wiström, Ratos.
Ratos VD Jonas Wiström.
Merparten av aktierna köps från två-icke operativa ägare som säljer allt. Ledningen och övriga nyckelpersoner i Vestia bibehåller merparten av sitt ägande.

Vestia verkar på Göteborgsmarknaden och har under de senaste fem åren i snitt haft en tillväxt på 40%. Omsättningen väntas landa på cirka 750 miljoner kronor i år. Bolaget är lönsamt med en justerad ebita-marginal på 6% under senaste räkenskapsåret 2019/2020.

”Förvärvet av Vestia utgör ett bra komplement till vårt befintliga byggbolag Hent, både geografiskt och kompetensmässigt”, säger Christian Johansson Gebauer, Affärsområdeschef för Construction & Services på Ratos.

Förvärvet har marginell påverkan på Ratos nettoskuldsättningsgrad och finansieras med egna medel. Affären är villkorad av sedvanliga myndighetsgodkännanden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets