Rea på Lundbergs grannfastighet

Trots att villan har utsikt mot Björn Ulvaeus privata ö och ligger på samma gata som finansmannen Fredrik Lundbergs residens, har ingen köpare dykt upp. Nu har säljaren bytt strategi och sänker priset med tio miljoner kronor.

Souterrängvillan, som säljs på ritning, ligger på fashionabla Strandvägen i Djursholm, norr om Stockholm.

Från fastigheten har man utsikt över vattnet och Björn Ulvaeus fastighet på Vågaskär som ligger endast hundra meter därifrån. Längre bort på Strandvägen, några hundra meter åt sydväst, ligger Fredrik Lundbergs villa.

Affärsvärlden skrev om Lundbergs nyproducerade grannvilla för nästan exakt ett år sedan. Priset var vid den tidpunkten satt till 39,5 miljoner kronor. Inflyttningen planerades till sommaren/hösten 2014 men ingen köpare har dykt upp.

– Intressenterna ansåg att huset var för stort och att priset var för högt med tanke på att det inte är någon strandtomt, säger Pontus Wärholm, ansvarig fastighetsmäklare på Magnusson Fastighetsmäkleri, till Affärsvärlden.

Byggherren Gripsholmshus har nu ersatts av Willa Nordic och huset som ingår är nu hälften så stort som det tidigare prospektet. Priset har samtidigt sänkts med 10 miljoner kronor till 29,5 miljoner.

Enligt Pontus Wärholm finns det några intressenter och det kan även tänkas att fastigheten säljs utan något hus.

Magnusson Fastighetsmäkleri sålde tidigare i år en villa i samma område. Fastigheten ligger på Aslögsvägen och såldes för närmare 50 miljoner kronor. Utgångspriset var däremot satt till 60 miljoner kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.