Reapris på världens dyraste dessertvin

En flaska Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese Goldkapsel från Egon Müller kan kosta över 90 000 kronor. Nu säljs en halvflaska på auktion med en värdering på 20 000 kronor.

Det är känt som världens dyraste dessertvin och enligt wine-searcher är snittpriset på en flaska Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese Goldkapsel från 2011 närmare 74 000 kronor. Äldre årgångar kan kosta betydligt mer.

Just nu säljs en halvflaska (0,375 liter) på Blomqvists nätauktion. Utgångspriset är 16 000 kronor och värderingen är 20 000 kronor. Inga bud har lagts i skrivande stund. Auktionen avslutas klockan 20.27 ikväll, den 16 juni.

Dessertvinet kommer från den tyska vintillverkaren Egon Müller, baserad utanför Wiltingen i Mosel-regionen.

 

 

nullnull



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.