RED VALÖR: Formulär för framtiden

Initialt beräknas processen emellertid medförastrukturkostnader om ------ miljoner kronor.

Signaturen är, i likhet med de flesta ekonomiskt skoladejournalister, en varm vän av rationell produktion. Orsaken ärenkel: storskalighet, standardisering, effektivitet ochåteranvändning är ju fenomen som gör det möjligt för oss vanligadödliga att få tid över för någonting annat än smör-och–brödträlande. Driven av motiv som dessa; för att ytterligarehöja levnadsstandarden i den fusionerande delen av världen,presenterar Valör därför detta formulär. Hoppeligen kommer det -i dessa tider med låga räntor och välkonsoliderade bolag – attge de flesta bolagsledningar en sista möjlighet att ifrågasättasina motiv för affären i stället för att slösa tid påmeningslösa standardformuleringar som vilken dussinkrönikör somhelst kan göra bättre.

Ny nordisk/paneuropeisk/amroaseatisk/etc. ____-jätte skapas. Debägge ledande bolagen inom sina respektive branscher___________(A) och______________ (B) har idag beslutatatt gå samman för att bilda en slagkraftig enhet. Samgåendetsker genom att (A) erbjuder aktieägarna i (B)-koncernen endera___ kronor kontant eller möjligheten att byta __ aktier i (B)mot __ aktier i den nya koncernen, motsvarande en överkurs pådrygt 20 procent.

Bakgrunden till erbjudandet är följande. ___-branschen växer inågra spännande segment för närvarande i en hög och ökande taktsamtidigt som andra delar av samma bransch ominöst nog stagnerar.Ledningarna för bägge bolag inser att bolagen var för sig är försmå för att på ett rationellt sätt kunna optimeraimplikationerna av denna tillväxt, särskilt i skenet av denoundvikliga valutautvecklingen och kundernas stärkta ställning.Sammantaget kommer emellertid den nya slagkraftiga enheten attha 30-40 procent av ____-marknaden, som är det snabbast växandesegmentet i ______-branschen.

Genom samgåendet skapas vidare ypperliga möjligheter tillförsäljning av (A):s produkter via (B):s system och tvärtom. Devidgade möjligheterna till intäktsförstärkning på detta sättberäknas preliminärt och konservativt kunna uppgå till ____kronor inom en tolvårsperiod (1,7 procent av totala intäkter iregel, Val. anm.). Utvecklingen av informationssystem har avbägge koncernledningarna identifierats som en kostsamnyckelframgångsfaktor. Den kombinerade slagkraftsenheten räknarmed att på global/nordisk/etc. basis spara minimum ____ miljonerkronor per år på att i framtiden utveckla gemensamma plattformarför framtida tillväxt. I övrigt väntas besparingsmöjligheterkunna uppstå genom en genomgång av överlappningar mellankoncernfunktioner, kundorganisationer, produktutvecklingsteam,gemensam finansiering, samt (eftersom fusionen efter trettioåttatrevare på sextiosju oländigt belägna konferenslokaler med olikapresumtiva partners nu är genomförd) en drastisk minskning avkostnaderna för Ramlösa, blädderblock och limousinresande.Alltsammans motsvarar ____ miljoner kronor årligen inom entreårsperiod (normalt 46procent av det uppköpta bolagetshuvudkontor, Val. anm.). Initialt beräknas processen emellertidmedföra strukturkostnader om ____ miljoner kronor (motsvarande75 procent av alla besparingar och intäktsförstärkningar år ett,Val. anm). Den framtida ledningsgruppen i de bägge bolagen kommer att bestå av _______, idag verkställande direktör i (A)och ______________, idag verkställande direktör i (B), ett ialla nämvärda avseenden dynamiskt och självkompletterande lag,som kommer att kallas The Flin/DragQueen/Spleen Team. Affärenkommer redan från start att ge ett positivt bidrag till vinstenper aktie, räknat efter redovisningstrix, men före advokat- ochrådgivararvoden samt flygresor givet att ___ procent avaktieägarna i (B) väljer aktiealternativet. Ett i alla avseendenkonkurrenskraftigt resultattillskott i ett perspektiv.

Det är en sann glädje att idag kunna presentera resultatet avflera veckors intensiva, men hela tiden positiva ochöppenhjärtiga förhandlingar. Vi tror oss med denna affär kunnaskapa en banbrytande struktur med inneboende överlevnadskraftoch möjligheter till samlad produktutveckling som saknar motstycke i _______–regionen, säger ______ i en kommentar.Den samlade eldkraften i denna nya enhet kommer att säkerställaen fortsatt konkurrenskraft helt i linje med avsedda planer ochpositiva överväganden inför en ständigt mindre avlägsen framtidi gemensamt hägn och synergi, med tillväxt och aktieägarvärde som främsta skygglappar, tillskyndar ___________ entusiastiskt.Det mest betydelsefulla tjogtalet rådgivare i denna transaktionfinnes upptagna i särskilt kompendium som distribueras vidföretagets huvudkontor (adress se nedan) samt på internet viahttp://www.suckers.for. the.investmentbanking.community.com

DAGENS NYHETER NUMMER 287DAGENS NYHETER NUMMER 287

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour