Regeringen tidigarelägger krispaket mot coronaviruset

Regeringen tidigarelägger ett krispaket för att hantera coronavirusets spridning. Bland annat får vården mer resurser. Det uppger flera svenska medier på tisdagen.

Dessutom kommer det utlovade krisavtalet att tidigareläggas med “flera månader”.

TT rapporterar, enligt Aftonbladet, att regeringen har enats med samarbetspartierna Liberalerna och Centern att lägga en extra vårändringsbudget, i “närtid”, enligt finansminister Magdalena Andersson. Den ska bland annat innehålla mer pengar till myndigheter, vården och företag, men finansministern går inte in på exakt hur mycket i det här läget.

Magdalena Andersson sade i SVT:s Aktuellt på måndagskvällen att coronavirusets spridning har inneburit ett allvarligt läge för samhällsekonomin och framhöll att det inte ska vara brist på pengar som stoppar den här smittspridningen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.