Rekommenderat bud på 24Storage – premie på 32%

Self storage-bolaget 24Storage har mottagit ett uppköpsbud från Teachers Insurance and Annuity Association of America, TIAA, genom T-C Storage Bidco på 62 kronor per aktie. Det värderar hela bolaget till cirka 925 miljoner kronor och innebär en premie på nästan 32% jämfört med senaste stängningskursen i fredags, enligt ett pressmeddelande.
24Storage
Foto: 24Storage
24Storage uppger att dess budkommitté har valt att enhälligt rekommendera erbjudandet. Det uppges också att aktieägare som representerar cirka 86,78% av aktierna och rösterna i bolaget har åtagit sig att acceptera erbjudandet, på vissa villkor.

Erbjudandet villkoras bland annat av att T-C Storage Bidco erhåller en acceptans på över 90% av totala antalet aktier i 24Storage.

Acceptperioden för erbjudandet beräknas påbörjas omkring den 10 november och avslutas omkring den 1 december.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.