Så mycket ökar utlåningen till hushållen

De monetära finansinstitutens utlåning till hushållen ökade 5,1 procent i januari jämfört med samma månad föregående år.
Pengar
Foto:TT

Det visar Riksbankens finansmarknadsstatistik, som publiceras av SCB.

Föregående månad ökade utlåningen med oreviderade 5,0 procent.

Bostadslånen hade en ökningstakt på 5,1 procent i januari.

Konsumtionslånen hade en ökningstakt på 8,4 procent, jämfört med 8,3 procent. Företagslånen ökade 4,6 procent, jämfört med 3,9 procent.

Räntorna på nya bolåneavtal var 1,52 procent i januari, jämfört med 1, 49 procent föregående månad. Räntorna på nya avtal för hushåll var 1,94 procent, jämfört med 1, 82 procent. För företag var räntan 1,62 procent, jämfört med 1, 50 procent.

Penningmängden, M1, ökade med 8,1 procent i årstakt, jämfört med 7,6 procent föregående månad. M3 ökade 7,8 procent, jämfört med 8,2 procent föregående månad.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.