Saab bygger vapenfabrik i USA: ”Säkrar säkerheten för militär personal”

Försvarsbolaget Saab ska börja bygga en ny anläggning i USA som väntas stå färdig 2026, framgår det av ett pressmeddelande som publicerades under tisdagen.
Foto: SaabFoto: Saab
Foto: Saab

Fabriken ska stödja utvecklingen och produktionen av missilvapensystem för den amerikanska militären, bland annat komponenter för GLSDB-systemet och närstridsvapen. Var den ska ligga kommer bestämmas under 2024. Byggnation väntas inledas samma år.

Enligt bolaget kommer fabriken öka USA:s produktionskapacitet och stärka den globala leveranskedjan.

“Saab växer sin verksamhet i USA och levererar på vårt löfte om att öka och modernisera den inhemska produktionen av våra närstrids- och missilvapensystem, vilket kommer att utöka vår försvarsförmåga och säkerställa säkerheten för militär personal runt om i världen. Vi agerar snabbt för att möta våra kunders akuta behov och bygger vidare på vår decennielånga relation med de amerikanska väpnade styrkorna”, kommenterar Erik Smith, vd för Saabs verksamhet i USA.

GLSDB, eller Ground-Launched Small Diameter Bomb, är ett gemensamt projekt mellan Saab och Boeing.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.