Sage rasar efter godkännande inom förlossningsdepression

Sage Therapeutics faller 48% i förhandeln inför dagens handel på Wall Street.
Sage rasar efter godkännande inom förlossningsdepression - PSYKISK OHÄLSA
Foto: Isabell Höjman / TT

Amerikanska läkemedelsverket FDA godkände på fredagen Biogen-Sages orala piller för behandling av förlossningsdepression (PPD).

Företagen hade ansökt om godkännande av läkemedlet Zurzuvae för behandling av egentlig depression (MDD), eller klinisk depression, samt förlossningsdepression (PDD), vilka drabbar miljontals människor.

PPD påverkar allvarligt en kvinnas förmåga att återgå till normal funktion, samtidigt som den potentiellt också påverkar mammans relation till sitt barn.

Enligt uttalandet utfärdade FDA ett så kallat Complete Response Letter för registreringsansökan för Zurzuvae för behandling av vuxna med MDD. I brevet angavs att ansökan inte innehöll några väsentliga bevis för Zurzuvaes effektivitet vid behandling av MDD och att ytterligare studier skulle behövas för att stödja godkännandet, skriver Reuters.

Bland analytikerhusen noteras flera sänkta riktkurser för Biogen medan analyshusen Wedbush, Oppenheimer och RBC Capital har sänkt rekommendationen för Sage.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets