SEB utser Christian Lindstroem Lage till ny CIO

SEB Investment Management stärker investeringsteamet och utser Christian Lindstroem Lage till ny investeringschef.
SEB utser Christian Lindstroem Lage till ny CIO - SEB20170503_E9A0574-Edit
Foto: SEB

Christian Lindstroem Lage har tidigare varit investeringschef på det danska livförsäkringsbolaget PFA Asset Management.

Den nya investeringschefen tillträder sin nya tjänst under november 2023.

Lindstroem Lage ska bland annat arbeta med att utveckla fondbolagets investeringsfilosofi.  Ytterligare en uppgift kommer att vara att se över fondbolagets strategiska agenda.

“Det strategiska arbetet handlar om att se till så vi levererar ett relevant erbjudande till våra kunder. Viktigt är att komma ihåg att förvaltning är en ‘business of scale’, men också en ‘people business’, det tror jag inte alla tänker på. Vi behöver bidra till den gröna omställningen genom ett systematiskt arbete med vår investeringsfilosofi”, säger Lindstroem Lage.

Christian Lindstroem Lage menar att förvaltningsindustrin är under förändring och de största förändringsteman man pekar på är nedåttryck av avgifter, fokus på alternativa investeringar eller icke noterade investeringar samt ett ökat fokus på hållbarhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.