Sexhärvan kring Lloyds växer

Nästan var tolfte anställd vid Lloyd's försäkringsdel i London uppger sig ha bevittnat sexuella trakasserier bara under det senaste året, skriver Reuters.
Sexhärvan kring Lloyds växer - storm-london-700_binary_6968223.jpg

Sexhärvan kring brittiska Lloyd’s försäkringsverksamhet fortsätter att svälla,, enligt en undersökning som publicerades av Lloyd’s på tisdagen.

Enligt enkäten, som omfattade 6.000 anställda har 8 procent bevittnat sexuella trakasserier det gångna året, medan 24 procent sett ”överdriven alkoholkonsumtion” på arbetet. Dessutom uppger 22 procent att de sett chefer ignorera opassande beteende.

”Jag tror inte någon kan förneka att det finns ett problem att hantera här”, sade Lloyd’s vd John Neal till Reuters. Sedan problemen först uppdagades har Lloyd’s vidtagit olika sanktioner för olämpligt beteende, inklusive potentiella livstidslånga avstängningar från bolagets huvudkontor i London City.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets