Skanska tecknar brittiskt avtal för 3 miljarder

Skanska har tecknat avtal om att bygga den kommersiella kontorsbyggnaden 20 Ropemaker Street i centrala London, Storbritannien.

Kontraktet är värt 240 miljoner brittiska pund, motsvarande cirka 3 miljarder kronor, uppger Skanska i ett pressmeddelande.

Ordervärdet kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det första kvartalet 2020, uppger bolaget.

Avtalet har tecknats med Great Elm Assets Limited, i samarbete med Old Park Lane Management Limited och dess utvecklingspartner CO-RE.

Projektet omfattar cirka 39.000 kvadratmeter kontorsytor samt 1.100 kvadratmeter detaljhandelsutrymmen på markplan. Som en del av projektet kommer mekaniska, elektriska och VVS-tjänster att installeras i den 25 våningar höga byggnaden.

Byggnationen kommer att starta under det första kvartalet 2020 och ska vara slutförd under inledningen av 2023, uppger Skanska.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här