Sprints köper 40% av Modular Finance

Sprints har förvärvat av 40% av aktierna i finansinformationsbolaget Modular Finance.
Sprints köper 40% av Modular Finance - Petter+Måns
Petter Hedborg och Måns Flodberg grundade Modular finance 2014. Foto: Modular Finance

Modulars grundare Måns Flodberg, Rasmus Holm och Petter Hedborg behåller majoriteten av sina aktier och kommer fortsatt vara fullt engagerade över kommande år.

Rite Ventures som varit delägare sedan 2014 kommer också att behålla majoriteten av sina aktier och en nybildad styrelse kommer att bestå av Måns Flodberg, Petter Hedborg, Henrik Persson, Voria Fattahi och Christoffer Häggblom.

Sprints har ett team grundat och lett av svenskar men med huvudkontor i Storbritannien och är en fokuserad teknikinvesterare med ett tidigare ägande i Hemnet, som sedermera börsnoterades, och nuvarande ägande i bolag som Teamtailor, Planhat, Vinted och Revolut.

I november skrev Affärsvärlden att Modular Finance tilldragit sig intresse från investerare och fått in ett antal bud. Enligt uppgifter värderades företaget till mellan 2-3 miljarder kronor i de erbjudanden som lagts fram.

Modular Finance står bland annat bakom ägardatabasen Holdings.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.