Stabil start väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen med behärskad optimism inför eftermiddagens ECB-möte.

New York-börserna bjöd på mindre indexnedgångar i onsdagshandeln. Federal Reserves konjunkturrapport, Beige Book, hade dock en generellt positiv ton.

Kina har satt målet för landets BNP-tillväxt till 7 procent för 2015. Tillväxtmålet för 2014 var 7,5 procent. Då hamnade BNP på +7,4 procent, vilket var den lägsta tillväxttakten på 24 år.

Orderingången till den tyska tillverkningsindustrin sjönk med justerade 3,9 procent i januari jämfört med månaden innan. Analytiker hade räknat med en nedgång på 1,0 procent.

Sandvik tar ytterligare engångskostnader för besparingar och nedskrivningar. Sammantaget beräknas nu totala årliga besparingar från gamla och nya åtgärder uppgå till cirka 1,1 miljarder kronor i årstakt vid slutet av 2016, till en kostnad av 1,9 miljarder kronor som kommer att belasta första kvartalet 2015.

Zalando upprepar tidigare intäktstillväxtguidning om +20 till +25 procent för helåret 2015. Därtill uppges att 2015 års rörelsemarginal kommer att vara i nivå med den för helåret 2014. Kinnevik äger 32,0 procent av Zalando.

Magnus Groth, den nye vd:n i pappers- och hygienföretaget SCA, ökade den 3 mars på sitt SCA-innehav med 3.200 B-aktier. Efter köpet äger Groth 11.250 B-aktier i SCA.

Bank of America Merrill Lynch sänker rekommendationen för Boliden till neutral, från tidigare köp.

Sagax vd och huvudägare David Mindus har den 2 mars via bolag sålt 300.000 B-aktier.

SAS redovisar något bättre försäljning och resultat än väntat för räkenskapsårets första kvartal. Flygbolaget bedömer fortsatt att det ”finns förutsättningar” för att uppnå ett positivt resultat före skatt och engångsposter under räkenskapsåret 2014/2015.

Systemairs försäljning och resultat var däremot sämre än väntat.

Industrifonden har sålt hela sitt innehav i Cellavision, motsvarande 15 procent av kapital och röster, till institutioner.

Den europeiska centralbanken kommer med räntebesked klockan 13.45. Därpå följer en presskonferens med ECB-chefen Mario Draghi klockan 14.30.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco