Stockholmsbörsen: Lugn start väntas

Stockholmsbörsen väntas få en lugn start på handeln, nära eller något under oförändrade nivåer, på torsdagen.

Rörelserna på omvärldens börser har varit små under gårdagskvällen och morgonen. I New York handlades börserna oregelbundet medan Asienbörserna visar på noteringar strax under nollstrecket.

Med en knapp halvtimma kvar till öppning låg terminen över Londonbörsen på oförändrade nivåer medan terminen över Frankfurt var ned 0,1 procent och motsvarande siffra för Parisbörsen visade på en nedgång om 0,2 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG Markets indikerar strax efter klockan 08.00 på en öppning 0,2 procent lägre.

MTG har tecknat ett innehållsavtal med Maker Studios. Enligt avtalet kommer MTG distribuera Makers innehåll på sina reklamfinansierade onlineplattformar i Skandinavien, Baltikum, Tjeckien, Ungern och Bulgarien.

Statistik över orderingång av tunga lastbilar i Nordamerika, från ACT Research, visade på en preliminär uppgång om 30 procent i augusti jämfört med samma månad för ett år sedan.

Vostok Nafta investerar 25 miljoner euro i Delivery Hero, en marknadsplats för hemlevererad restaurangmat online. Delivery Hero är verksamma i 23 länder på 5 kontinenter.

Seamless Distribution har tecknat avtal med den belgiska detaljhandelskoncernen Colruyt Group. I ett första steg öppnar Colruyt Group upp för mobila betalningar i e-handel följt av mer än 500 fysiska butiker.

Dannemora Mineral har inlett en översyn i syfte att genomföra ytterligare effektiviseringar och kostnadsminskningar i verksamheten.

I den senaste väljarbarometern från Ipsos som publiceras i Dagens Nyheter har det rödgröna blocket fortsatt en stabil ledning över partierna i alliansen. Feministiskt initiativ klarar med nöd och näppe fyraprocentsspärren.

Senare i dag väntas den europeiska centralbanken, ECB, presentera sitt styrräntebesked. Analytikerna är delvis splittrade i sina bedömningar inför beskedet. De flesta räknar dock inte med några ändringar, men vissa tror på ytterligare sänkningar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets