Storägare vill sälja i Nordic Paper – handeln återupptas

Handeln med aktier i pappersbruksbolaget Nordic Paper återupptas igen, efter att huvudägaren Shanying offentliggjort att de avser att sälja hela eller en del av sitt innehav i Nordic Paper.
Storägare vill sälja i Nordic Paper – handeln återupptas - Nordic Paper

Nordic Papers styrelse har därför beslutat att inleda en process för att undersöka det potentiella intresset från tredje parter att förvärva samtliga aktier i bolaget.

Bolaget noterar att den avsedda processen befinner sig i ett tidigt skede och att det är osäkert om en försäljning kommer att genomföras eller på vilka villkor, inklusive pris.

Shanying, via det helägda dotterbolaget Sutriv Holding, äger 48,16% av aktierna i Nordic Paper. En försäljning av en del av eller hela Shanyings innehav till en tredje part kan därmed utlösa budplikt avseende samtliga aktier i Nordic Paper.

Processen kan resultera i ett offentligt uppköpserbjudande avseende samtliga utestående aktier i Nordic Paper, där aktieägarna skulle ha möjlighet att välja om de vill acceptera erbjudandet eller inte. I samband med ett sådant erbjudande skulle bland annat lämnas en rekommendation avseende erbjudandet från styrelsen i Nordic Paper, representerad av en oberoende budkommitté, och ett värderingsutlåtande från en oberoende finansiell rådgivare, skriver bolaget.

Nordic Papers aktie handelsstoppades på Nasdaq Stockholm i morse men återupptogs vid 11-tiden.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco