Storbank faller efter dark pool-stämning

Brittiska Barclays Bank föll som mest 5,5 procent på Londonbörsen efter att blivit stämda i New York.

Aktien har återhämtat något och är nu ner 4,6 procent.

Stämningen hävdar att Barclays förfalskat dokument och felaktigt presenterat system för att skydda vissa investerare från intensiv handel.

Den relaterar till de handelsplatser som kallas för ’dark pool’, alltså sådan handel som bedrivs i privata forum som inte är tillgängliga för alla. Denna verksamhet möjliggör handel av stora aktieposter samtidigt som priset hålls mer privat.

”Barclays ökade sin privata handelsverksamhet genom att berätta för investerare att de dök i säkra vatten. Enligt stämningen var Barclays ’dark pool’ fullt av rovdjur – på Barclays inbjudan”, sade New Yorks attorney general Eric Schneiderman.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.