Storbanken: Vi sänker Investor – kommer bättre lägen att äga aktien

Det är inget köpläge i Investor just nu, anser Handelsbanken i en färsk analys.
Storbanken: Vi sänker Investor – kommer bättre lägen att äga aktien - INVESTOR
Investmentbolaget Investor är inte köpvärt just nu, anser Handelsbanken. Foto: Alexander Larsson Vierth / TT / kod 11840

Investor har gått starkt i år. För starkt, verkar Handelsbanken tycka. B-aktien är upp närmare 15%. Det har i sin tur gjort att substansrabatten gått från nära 13% till 5,8%, skriver Handelsbanken i en färsk analys på fredagen.

Den låga rabatten ”i kombination med att vi har en ljum syn på lejonparten av Investors portfölj av noterade innehav anser vi att det kan bli bättre tillfällen att äga aktien framöver”, skriver analytikern Zino Engdalen Ricciuti.

Banken sänker sin långsiktiga rekommendation på 3 års sikt från Outperform till Market Perform. Den kortsiktiga rekommendationen, som sträcker sig över 3 månader, är behåll.

Här hittar du de senaste köp- och säljråden för svenska aktier.

Läs mer:

Swedbank petar Nibe ur portföljen – minskar i Investor

Generationsskifte: ”Millennials” dominerar i investmentbolagen

Investors milstolpe: Noterade väskan har passerat 600 miljarder

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets