Större vinstlyft än väntat från Evolution Gaming

Live kasinoutvecklaren Evolution Gaming redovisar bättre siffror än väntat över hela linjen med ett rejält vinstlyft i första kvartalet.
Foto: TT
“Utbredningen av covid-19 har satt världen i ett exceptionellt och utmanande läge vilket inneburit operationella prövningar även för Evolution. Hittills har vi hanterat situationen på ett bra sätt, och finansiellt har Evolution inlett 2020 mycket starkt avseende såväl tillväxt som lönsamhet”, säger vd Martin Carlesund.

Omsättningen steg 45,1 procent till 115,1 miljoner euro (79,3). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 113.

Ebitda-resultat blev 64,1 miljoner euro (35,9), väntat 59, med en ebitda-marginal på 55,7 procent (45,3).

“Med en bra finansiell start på året, stor tillförsikt inför kommande produktlanseringar och bra momentum i inledningen av det andra kvartalet är jag stärkt i min målbild för 2020 att förbättra marginalnivån jämfört med 2019”, kommenterar Evolution Gaming-chefen.

Rörelseresultatet blev 57,2 miljoner euro (30,2), väntat rörelseresultat var 51. Rörelsemarginalen var 49,7 procent (38,1).

Resultatet efter skatt blev 54,2 miljoner euro (28,6), analytikerkonsensus 49.

Resultat per aktie hamnade på 0,30 euro (0,16).

“Efterfrågan på våra produkter har under hela kvartalet varit fortsatt mycket stark. Det är även rimligt att anta att avsaknaden av sportbetting-spel i slutet av kvartalet gynnat tillväxten. Denna gynnsamma faktor har även inverkat på början av det andra kvartalet då vi sett många nya spelare som introducerats till Live segmentet. Sammantaget gör detta att vi så här långt har en mycket bra start på året, givetvis finns fortsatta utmaningar och vi har inte sett slutet på utvecklingen av covid-19 ännu”, skriver Martin Carlesund i sitt vd-ord.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här