Strandade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och allmännyttan

Förhandlingarna om nästa års hyreshöjningar mellan Hyresgästföreningen och allmännyttan i Stockholm har strandat.
Strandade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och allmännyttan - STOCKHOLM
Foto: Janerik Henriksson / TT

Stockholms allmännyttiga bostadsbolag utgörs av Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stockholmshem. Efter att de lagt fram sitt senaste bud om en höjning på 8,7 procent har förhandlingarna brutit samman då bostadsbolagen lämnat förhandlingarna, skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Enligt Hyresgästföreningen vrider allmännyttan upp en ”inflationsspiral” med sitt förslag.

”Med den privata hyresvärden Balder har vi kunnat ha en mer konstruktiv förhandling som landat i en överenskommelse på i genomsnitt 3,25 procent hyreshöjning. Det är en märklig värld när börsnoterade bolag är beredda att ta mer samhällsansvar än de allmännyttiga, säger Adam Hillawi, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Frågan landar nu hos parternas gemensamma tvistlösningsorgan, Hyresmarknadskommittén. Totalt berörs cirka 77 000 lägenheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco