Studsvik och Fortum ska utforska möjligheterna till ny kärnkraft

Kärnteknikbolaget Studsvik och finska energibolaget Fortum har ingått ett samarbetsavtal för att utforska förutsättningarna för ny kärnkraft på Studsviks område utanför Nyköping.
Studsvik och Fortum ska utforska möjligheterna till ny kärnkraft - studsvik-700_binary_6981546.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetsavtalet är en del av Fortums genomförbarhetsstudie för ny kärnkraft som inleddes i oktober 2022. Under den tvååriga förstudien kartlägger Fortum kommersiella, tekniska och samhälleliga förutsättningar, inklusive politiska, juridiska och reglerande villkor för både små modulära reaktorer, SMR och konventionella stora reaktorer i Finland och Sverige.

Med samarbetsavtalet inleds en process i syfte att bedöma potentialen för att bygga ny kärnkraft på Studsviks område. Målet för den första etappen är att identifiera potentiella affärsmodeller och tekniska lösningar för vidare utveckling.

Det nya samarbetsavtalet kommer att löpa parallellt med Studsviks tidigare tillkännagivna avtal med Kärnfull Next och Blykalla.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets