Svanbergs parhäst lämnar vd-rollen på BP

BP:s vd Bob Dudley lämnar efter 40 år i koncernen och 9 år på vd-posten, skriver olje- och gasbolaget i ett pressmeddelande.

Han ersätts av dotterbolaget BP Upstreams nuvarande vd, Bernard Looney.

Vd:n kliver åt sidan efter att 2019 års räkenskaper har summerats i februari 2020, skriver brittiska BP. Han kommer därefter gå i pension den 31 mars.

Bob Dudley tog över vd-rollen efter att Tony Hayward avpolletterats från vd-posten i kölvattnet av den så kallade Deepwater Horizon-katastrofen i Mexikanska golfen 2010, som orsakade omfattande ödeläggelse av kustremsor i området. Samtidigt tillsattes svenske Carls-Henric Svanberg som ordförande.

Carl-Henric Svanberg avgick i fjol och är för närvarande ordförande i AB Volvo.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.