Swedish Stirling gör nyemission på 200 miljoner kronor

Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling ska göra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 200 miljoner kronor. Nettot blir 173 miljoner efter emissionskostnader på 27 miljoner.
Swedish Stirling gör nyemission på 200 miljoner kronor - Swedish Stirling PWR BLOK
Swedish Stirling

De exakta emissionsvillkoren är inte klara ännu och förväntas beslutas omkring den 29 november. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser och garantiåtaganden om totalt 160 miljoner kronor, vilket motsvarar 80 procent av emissionsvolymen.

Nettolikviden kommer huvudsakligen att användas för att finansiera serieproduktion och kommersiell utrullning av PWR BLOK. Swedish Stirling offentliggör också en reviderad marknads- och kommersialiseringsstrategi, vilken innebär att bolaget övergår från att erbjuda energiomvandlingstjänster till att nu fullt ut fokusera på produktförsäljning.

Med anledning av den reviderade affärsmodellen har Swedish Stirling och Glencore ingått en avsiktsförklaring enligt vilka parterna, på icke-bindande basis, har kommit överens om att förhandla vissa potentiella förändringar av det ursprungliga avtalet avseende en energiomvandlingstjänst, med målsättningen att komma överens om kommersiella villkor för försäljning av upp till 25 PWR BLOKs.

”Vi är mycket nöjda över det starka stödet från våra befintliga aktieägare i företrädesemissionen. Emissionslikviden kommer huvudsakligen att användas för att finansiera den kommersiella utrullningen av PWR BLOK”, kommenterar vd Dennis Andersson.

Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 28 november. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 2 december och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 5 december. Teckningstiden löper den 7 till 21 december och handel med teckningsrätter sker den 7 till 16 december.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets