Talkpool räknar med lönsamhet 2022 – aktien rusar

IT-bolaget Talkpool har beslutat att flytta fokus från intäktstillväxt för att maximera kassaflöde och nettovinst. Aktien stiger 40% på beskedet.
Talkpool räknar med lönsamhet 2022 – aktien rusar - Talkpool
Foto: Talkpool

För 2022 förväntar sig bolaget redovisa de högsta intäkterna någonsin, samtidigt som året blir det första med nettovinst sedan börsnoteringen år 2016. Det framgår av ett pressmeddelande.

Talkpool har för avsikt att maximera kassaflödet genom ytterligare kostnadsminskningar, fortsatt amortering av lån och förkastande av kassaflödesnegativa projekt.

Ordförande Magnus Sparrholm och vd Erik Strömstedt förbinder sig att delta i ett konvertibelt lån till 8 procent ränta och ett lösenpris på 6 kronor per aktie som styrelsen har beslutat att emittera i januari 2023.

Aktien lyfter 40% under måndagsmorgonen.

Talkpool släpper sin bokslutskommuniké för 2023 den 10 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.