Tätare samarbete mot penningtvätt och terror

Finansinspektionen (FI) och Polismyndigheten utvidgar sitt samarbete för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism i den finansiella sektorn.
Foto: TT

Det handlar bland annat om utbyte av information som kan underlätta för att upptäcka och förebygga sådan typ av brottslighet, skriver myndigheterna i ett pressmeddelande.

”Vi kommer nu kunna utbyta konkret operativ information mellan myndigheterna vilket i sin tur gör att vi kan sträva efter att inte bara utreda brott utan även arbeta brottsförebyggande så att brottet överhuvudtaget inte begås”, säger Linda H Staaf, chef för underrättelseenheten på Nationella operativa avdelningen (Noa) på Polismyndigheten, i en kommentar.

FI kommer att bistå Polismyndigheten med finansiell kompetens och dela information från tillsynsarbetet FI bedriver. Polismyndigheten bistår med information från sitt underrättelsearbete.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.