Tesla planerar massiv Kina-expansion

Elbilstillverkaren Tesla Motors har planer på en omfattande Kinalansering. Det sade bolagets vd Elon Musk med anledning av rapporten för det andra kvartalet.

 Uppemot en tredjedel av bolagets servicecenter ska finnas i landet vid slutet av 2015. Det skriver Financial Times.

Ungefär 40 procent av försäljningen beräknas komma från Asien vid slutet av nästa år, sade Elon Musk och menade samtidigt att det inte finns någon större oro för att det kinesiska myndigheterna ska sätta käppar i hjulet för expansionen för att gynna inhemsk bilproduktion. Däremot måste bilarna anpassas till den kinesiska uppladdningsstandarden.

Tesla presenterade också målen för lanseringen av sportbilen Model X, som alltså ska stå för hälften av leveranserna på omkring 100.000 bilar vid slutet av 2015.

Bolagets rapport som kom in efter New York-börsernas under torsdagen överträffade förväntningarna med en vinst på 11 cent per aktie. Analytikerna hade räknat med 4 cent per aktie. Vinsten sjönk dock och aktien var ned 1,2 procent i efterhandeln.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.