Tikspacs nya huvudägare Dejan Shabacker ökar innehavet

Miljökonceptbolaget Tikspacs nya vd och huvudägare Dejan Shabacker har utökat sitt innehav i bolaget. Han passerar därmed flaggningsgränsen 25 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Tikspacs nya huvudägare Dejan Shabacker ökar innehavet - tikspac-900
Foto: Tikspac
Efter transaktionen, som har skett på Spotlight, äger han 3 miljoner aktier. Det motsvarar 27,3 procent av kapital och röster.

Under veckan har Spotlight meddelat att Tikspak kastas ut efter den senaste tidens turer. Den 1 juni placerades aktien på observationslistan efter att Dejan Shabacker kommit in som ny huvudägare. Spotlight bedömde då att bolaget genomgick en väsentlig förändring. Shabacker har tidigare dömts till bland annat fängelse.

”Spotlight bedömer att bolaget inte uppfyller värdepappersmarknadens krav på sundhet och att fortsatt notering riskerar att skada förtroende för värdepappersmarknaden och Spotlight. Det är därmed inte möjligt att låta Tikspac vara fortsatt noterat”, skrev marknadsplatsen i tisdags.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco